Usein kysytyt kysymykset ja yhteystiedot
Kysymykset & vastaukset
Voit. Tällä sivustolla esiteltävät koulutukset ja kurssit ovat avoimia kaikille.
Avoimen yliopiston ja erillisopiskelun kustannukset ovat 15 euroa opintopisteeltä. Avoimen yliopiston maksut perustuvat valtioneuvoston asetukseen yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista (1082/2009) sekä valtioneuvoston asetukseen yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista annetun valtioneuvoston asetuksen 2 §:n muuttamisesta (1436/2014).
Aalto University Executive Education Oy:n tarjoama täydennyskoulutus on pääosin maksullista ja arvonlisäveron alaista, koska koulutuksen toteuttajana on yritys. Aalto University Executive Education Oy on suomalainen, Aalto-yliopiston omistama osakeyhtiö.
FITech-verkoston kautta tarjolla olevien kurssien rahoitus tulee opetus- ja kulttuuriministeriöltä, minkä johdosta ne ovat maksuttomia opintoja suorittaville.
Jokaisen kurssin ja ohjelman kohdalta löydät perustiedot toteutuksesta. Perustietosivulta on linkitys eteenpäin kurssin tai ohjelman laajaan kuvaukseen varsinaisen palveluntarjoajan omalle verkkosivustolle.
Ilmoittautuminen tai haku tapahtuu aina varsinaisen palveluntarjoajan omalla sivustolla. Jokaisen kurssin ja ohjelman perustietosivulta on linkitys eteenpäin kurssin tai ohjelman laajaan kuvaukseen varsinaisen palveluntarjoajan omalle verkkosivustolle. Sieltä löydät myös ilmoittautumis- tai hakuohjeet.
Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen palvelut tarjoaa korkealaatuista täydennyskoulutusta ja räätälöityjä ratkaisuja osaamisen kehittämiseen yrityksissä ja organisaatioissa. Opinnot hyödyntävät Aallon laajaa koulutusportfoliota tieteen, taiteen, tekniikan ja talouden aloilta. Vankka asiantuntijuus sekä monitieteinen lähestymistapa ovat läsnä kaikessa tarjoamassamme koulutuksessa.
Lue lisää klikkaamalla alta ja ota meihin yhteyttä keskustellaksesi sopivista koulutusmahdollisuuksista juuri teidän organisaatiollenne!
Tutkintoon johtavasta koulutuksesta (kandidaatti- ja maisteritutkinnot) sekä opiskelusta löytyy kattavasti tietoa Aalto-yliopiston verkkosivuilla.
Tietoja Aalto-yliopiston tutkimuksesta löydät yliopiston sivustolta Tutkimus ja taide -osiosta ja suoraan yksiköiden omilta sivuilta.
Yritysten kanssa toteutettavasta tutkimusyhteistyöstä kerromme täällä. Katso myös asiantuntijaverkostomme yhteystiedot.
Tietoja Aalto-yliopistonalumnitoiminnasta löydät Aallon omalta alumnisivustolta. Aalto EE:n alumnitoiminnasta kerrotaan Aalto EE:n verkkosivuilla.
Pienissä osaamiskokonaisuuksissa (micro-credentials) annetaan todistus oppimistuloksista, jotka oppija on hankkinut lyhyen kurssin tai moduulin perusteella. Ne ovat usein lyhyempiä kuin perinteiset akateemiset tutkinnot, ja niiden tarkoituksena on auttaa ihmisiä oppimaan uusia taitoja tai osoittamaan asiantuntemustaan tietyllä alalla.
Pienten osaamiskokonaisuuksien suositeltu laajuus on 1–59 opintopistettä. Pienistä osaamiskokonaisuuksista annetaan todistus oppimistuloksista, jotka oppija on hankkinut lyhyen kurssin tai moduulin perusteella. Ne ovat usein lyhyempiä kuin perinteiset akateemiset tutkinnot, ja niiden tarkoituksena on auttaa ihmisiä oppimaan uusia taitoja tai osoittamaan asiantuntemustaan tietyllä alalla.
Pienet osaamiskokonaisuudet voivat sisältää erilaisia elementtejä, kuten mikro-oppimista tai tutkintokursseja. Esimerkiksi mikro-oppimisen kokonaisuuksia voidaan pinota mikrokursseiksi ja edelleen pieniksi osaamiskokonaisuuksiksi.
Euroopan unionin (EU) neuvosto on hyväksynyt suosituksen Eurooppalainen lähestymistapa pieniin osaamiskokonaisuuksiin. Suosituksella pyritään tukemaan pienten osaamiskokonaisuuksien kehittämistä, käyttöönottoa ja tunnustamista instituutioiden, yritysten, toimialojen ja rajojen yli.
Pieniä osaamiskokonaisuuksia pidetään lupaavana tapana todentaa oppimista elämänlaajuisen oppimisen kentällä.
Mikro-oppimisen keskeinen ominaisuus on, että sisältö jakautuu pieniin moduuleihin. Yleinen suositus on, että kunkin mikro-oppimismoduulin kuluttaminen kestää vain noin 5-15 minuuttia ja yhdessä moduulissa tulisi esitellä vain yksi idea kerrallaan. Kun keskitytään yhteen aiheeseen kerrallaan, oppijan on helpompi sulattaa tietoa ja se helpottaa aiheeseen palaamista tarvittaessa. Tutustu mikro-oppimisen tarjontaan esimerkiksi Opi verkossa-sivulla.
Mikro-oppimisen konseptista ja termistöstö voit lukea lisää täältä.
Yhteystiedot
Saat meihin yhteyden sähköpostilla:
Jos kysymyksesi liittyy Aallon tutkinto-ohjelmiin tai niihin hakemiseen, voit lähettää sähköpostia: